Keväinen rucola-perunasalaatti


(5 annosta)

Ainekset:
1 kg kiinteitä perunoita (tai varhaisperunoita)
nippu kevätsipulia
3 tomaattia
1 paprika
1 dl maustekurkkuviipaleita
1 nippu rucolasalaattia

Kastike:
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 dl omenaviinietikkaa
2 rkl hunajaa
tuoretta oreganoa
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria

Tee näin: Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä ja kuori ne (käytä varhaisperunat kuorineen). Paloittele perunat reiluiksi kuutioiksi. Sekoita öljy, etikka, hunaja, oregano, suola ja valkopippuri keskenään. Sekoita kastike perunoiden joukkoon.
Pilko kevätsipuli.Lohko tomaatit, paloittele paprika ja suikaloi maustekurkkuviipaleet. Sekoita kasvikset keskenään.
Revi rucolasalaatin lehdet. Pane laakealle vadille tai lasikulhoon kerroksittain marinoituja perunoita, kasviksia ja rucolasalaatin lehtiä. Tarjoa joko sellaisenaan tai liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Jaa artikkeli