Suomalaiset vihannekset maistuvat mielettömän hyviltä, puhutaanpa sitten yrteistä, salaateista tai vaikkapa mansikoista. Suomessa ruoka on paljon enemmän kuin pelkkää ravintoa – se on osa identiteettiä ja kulttuuria, Berlusconin taannoisista möläytyksistä huolimatta.
Suomalaiset raaka-aineet ja esimerkiksi puhtaat kalavetemme tarjoavat ylivertaista makua. Luonnonläheisyys ja lyhyt kasvukausi tekevät kotimaisista tuotteista jotain spessua! Missään muualla maailmassa et törmää kevään pikkuporkkanoihin, tajuttoman hyvään kukkakaaliin, puhumattakaan uusista perunoista, jotka ovat maailmanluokan herkkuja. Maku ratkaisee.
Suomalaiset viljelijät ovat parasta A-luokkaa, ja suomiruoka on aitoa. Paikalliset raaka-aineet eivät matkusta maailman ääristä.
Suomalainen tuottaja on ympäristön paras kaveri ja toimii läpinäkyvästi. Uusiutuva energia, vastuullinen tuotanto ja luonnon monimuotoisuus – hurraa! Suomalainen tuotanto on eettistä ja kestävää, ja sen työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara.
Tukemalla suomalaista tuottajaa tuet samalla Suomen taloutta ja omaa paikallista aluettasi. Tämä on tärkeää, koska kotimaiset ruoantuottajat kohtaavat kovaa kilpailua ja taloudellisia haasteita. Jokainen ostopäätös on peukku kotimaiselle työlle ja yrittämiselle. Arvostan suuresti kotimaista työtä ja suomalaista elintarvikeosaamista – huoltovarmuudesta puhumattakaan.
Hyvä ostaja ja kuluttaja, voit nauttia suomalaisesta ruoasta hyvillä mielin. Se on totta.
Eläköön suomiruoka, rakkaan ystävämme Vahteran Antin sanoja lainaten… tärkeintä on maku!