Ainekset:
1 lehtisalaatti
muutama lehti lollorossoa tai tammenlehteä
jotakin melonia
1 nippu retiisejä
0,75 dl cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
Yrttijogurtti:
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
3-4 rkl hienonnettua tuoretta yrttiä (timjami, rakuuna tai persilja)
suolaa
valkopippuria
Tee näin:
Sekoita aluksi yrttijogurtti vetäytymään. Revi salaatti pieneksi ja asettele pediksi laakealle tarjoiluastialle. Tee melonista palloja palloraudalla tai kuutioi meloni paloiksi.Viipaloi retiisit. Paahda pähkinät tai pinjansiemenet kuumalla pannulla ja anna jäähtyä.
Lisää meloni, retiisit ja paahdetut siemenet salaatinlehtien päälle. Tarjoile salaatti yrttijogurtin kanssa kinkun, kasvisten tai grillatun lihan kanssa.