Lollo Rosso
Punertavan pehmeälehtisen salaatin maku on perussalaattia vahvempi. Värikkyytensä ja kauniin ulkonäkönsä takia lollo rossoa käytetään paljon koristelussa ja salaattisekoituksissa.
Valikoimissa on toistakymmentä laadukasta salaattilajiketta. Mehevät ja muhkeat salaatit ovat Suomen suurimpia. Koska salaatit saavat kasvaa kaikessa rauhassa täysikokoisiksi, ne sisältävät vähemmän vettä ja enemmän makua. Salaatit ovat rapeita, maistuvia ja ympäristöystävällisesti tuotettuja. Kasvatuksessa hyödynnetään auringonvaloa ja käytetään vain biologista torjuntaa. Käsin kasvatetut salaatit ovat täynnä vihreää energiaa, vitamiineja ja hivenaineita.
Punertavan pehmeälehtisen salaatin maku on perussalaattia vahvempi. Värikkyytensä ja kauniin ulkonäkönsä takia lollo rossoa käytetään paljon koristelussa ja salaattisekoituksissa.
Roomansalaatin lehdet ovat pitkiä, suuria ja karkeita, ja sen maku on tavallisen keräsalaatin makua voimakkaampi. Sitä käytetään tuoresalaateissa muihin salaattilajeihin sekoitettuna ja se sopii mainiosti myös lämpimiin ruokiin.
Tammenlehtisalaatin löyhä kerä on kookas ja tuuhea. Maku on täyteläinen, muttei kitkerä. Sitä käytetään tuoresalaateissa ja ruokien koristelussa. Näyttävän salaatin saa sekoittamalla tammenlehtisalaattia jonkin toisen salaattilajin kanssa.
Friseesalaatti on mieto ja makeahko salaatti, joka tuo runsautta ja kuohkeutta tuoresalaatteihin. Rapea salaatti sopii hyvin monenlaisiin ruokiin ja kauniiden lehtiensä ansioista sitä käytetään paljon myös koristeena.
DeliVerden lehtisalaatti on yksi suosituimmista salaateista monikäyttöisyytensä ansiosta. Mieto ja mehukas lehtisalaatti sopii mainiosti niin tuoresalaatteihin, keittoihin kuin leivän päällekin. Lehtisalaatti sisältää paljon vitamiineja ja hivenaineita. Se on erityisen hyvä A-vitamiinin ja kaliumin lähde.
Rapea, lehtevä ja rouskuva jääsalaatti on yksi DeliVerden suosituimmista salaateista. Se sopii hyvin salaattisekoituksiin antamaan jämäkkyyttä salaatille. Rapeutensa vuoksi se ei myöskään nuudu niin nopeasti kuin pehmeälehtiset salaatit. Se kestää hyvin lämmitystä ja se sopii hyvin vaikkapa wokkeihin tuomaan vihreyttä ja rapsakkuutta.
Puutarhan valikoimassa on paljon erilaisia yrttejä, jotka huumaavat tuoksullaan ja lumoavat runsaudellaan. Kun yrteistä huolehtii kotioloissakin hyvin, ne voivat kestää kotikokin käytössä useita kuukausia. Suuret ja laadukkaat yrtit voi istuttaa myös puutarhaan. Valtaosa niistä on monivuotisia.
Basilika on aromaattinen ja monikäyttöinen yrtti, joka sopii monenlaisten ruokien kaveriksi. Parhaiten se toimii tomaattisten ja italialaisten ruokien kanssa, mutta se kruunaa myös monet kasvisruoat, pataruoat sekä ruoat, joissa on vaaleaa lihaa tai kalaa.
Korianteri on itämaisen keittiön perusmauste, jolla on voimakas tuoksu ja persoonallinen maku. Se on trendiyrtti, joka herättää voimakkaita mielipiteitä – sitä joko rakastaa tai vihaa. Korianteri sopii erityisen hyvin aasialaisten ruokien, salaattien, curryruokien ja kasvisruokien mausteeksi.
Raikas minttu piristää juomia ja ruokia ympäri vuoden. Se sopii erityisen hyvin lampaan tai riistan kaveriksi joulupöytään tai vaikkapa kesäisten salaattien piristykseksi. Raikkaana yrttinä se sopii hyvin tuoreeltaan syötäväksi, smoothien sekaan tai ruokien ja leivonnaisten koristeeksi.
Rosmariini sopii erittäin hyvin mausteeksi riista-, lammas- ja perunaruokiin sekä erilaisiin marinadeihin. Sopivia seuralaisia rosmariinille ovat persilja, erilaiset sipulit, minttu ja kirveli. Rosmariini toimii hyvin myös monien jälkiruokien, kuten vaikka hedelmäsalaattien ja jäätelöiden kanssa.
Timjami on yksi maailman vanhimpia mauste- ja lääkekasveja. Ruuanlaitossa sitä käytetään usein liharuoissa, mutta se sopii mainiosti myös kalan, pastan ja keittojen makua korostamaan. Säväyttävää makua timjami antaa keitetylle riisille sekä ruuille, joita haudutetaan viinissä.
Lehtipersiljan maku on tavallista persiljaa voimakkaampi ja se sopii perusyrttinä monen ruoan maustajaksi. Raikas lehtipersilja sopii hyvin yhteen sipulin, ruohosipulin ja valkosipulin kanssa. Sitä voidaan käyttää mausteena kuten tavallista persiljaa, mutta sen maku on vahvempi ja syvempi.